توزيع اسکناس نو از اول هفته آينده، آخرين وضعيت تراکنش ها در شبکه شتاب و شاپرک و همچنين تشريح گزارشي از وضعيت توليد و چاپ اسکناس در سال جاري محور بحث هاي مطرح شده در نشست خبري سه مقام بانک مرکزي بود.
به گزارش سلام لردگان به نقل از راه دانا، توزيع اسکناس نو از اول هفته آينده، آخرين وضعيت تراکنش ها در شبکه شتاب و شاپرک و همچنين تشريح گزارشي از وضعيت توليد و چاپ اسکناس در سال جاري محور بحث هاي مطرح شده در نشست خبري سه مقام بانک مرکزي بود.
در اين نشست بهزاد غياثوند مدير کل ريالي و نشر بانک مرکزي از آغاز توزيع اسکناس نو در شعب منتخب بانک ها از اول هفته آينده خبر داد و گفت: براي امسال تعداد شعب منتخب بانکها از 50 به 60 شعبه براي توزيع اسکناس نو افزايش يافته تا بتوان پوشش بهتري را در اين زمينه اعمال کرد.
وي با اشاره به بانک هايي که اسکناس نو را توزيع خواهند کرد يادآور شد: بانک ملي، صادرات، ملت، اقتصاد نوين، کارآفرين، پاسارگاد و پست بانک در اين رابطه اقدام ميکنند و با مذاکراتي که با آنها انجام شده ترکيبي از اسکناس 500، 1000، 200، 5000 و 10 هزار توماني در اختيار آن ها قرار گرفت.
مدير کل ريالي و نشر بانک مرکزي با توضيح داد: حدود 600 ميليارد تومان اسکناس نو در تهران و 800 تا هزار ميليارد تومان در شهرستانها توزيع مي شود.
غياثوند در رابطه با ميزان پرداختي اسکناس نو به هر متقاضي نيز افزود: محدوديت چنداني وجود ندارد اما به طور متوسط بين 100 تا 300 برگ پرداخت خواهد شد که البته ما از بانکها خواستهايم تا به گونه اي مديريت کنند در انتها با محدوديت مواجه نشوند.
توضيحات غياثوند در رابطه با آخرين وضعيت اسکناس و مسکوک در جريان
وي همچنين اشارهاي به آخرين وضعيت اسکناس و ايران چک در کشور داشت و گفت: درحال حاضر مجموع هشت ميليارد برگ اسکناس و ايران چک در جريان است که اگر تعداد اسکناسهايي که سکه آن موجود است را از آن کسر کنيم به حدود شش ميليارد برگ خواهد رسيد.
به گفته مدير کل ريالي و نشر بانک مرکزي، سرانه اسکناس در کشور حدود 70 برگ است.
غياثوند توضيح داد:اسکناس 2000 توماني بيشترين ترکيب را از نظر تعداد و ايران چک 50 هزار توماني و اسکناس 10 هزار توماني بالاترين ترکيب را از نظر مبلغ در اسکناس و ايران چک در جريان دارند.
وي خاطرنشان کرد: در بين مسکوک نيز بالاترين ميزان با حدود 34 درصد به سکه 200 توماني اختصاص دارد که در سال جاري سرعت انتشار آن نيز بيشتر شده و ما به بخش هايي مثل اتوبوسراني ها و يا تاکسيرانيها که نياز بيشتري به پول هاي خرد دارند با سرعت بالاتري از قبل به طور مستقيم سکه توزيع مي کنيم.
توضيح حکيمي درباره محدوديت چکها و کارمزد کارتخوانها
به گزارش ايسنا، در بخش ديگري از اين نشست ناصر حکيمي مدير کل فناوري بانک مرکزي به ارائه توضيحاتي در رابطه با شرايط شبکه شتاب و شاپرک در روزهاي پاياني سال و همچنين چکاوک پرداخت.
وي در مورد تصميم اخير بانک مرکزي در رابطه با محدود کردن سقف دريافت چک سه بانک و ارتباط آن با چکاوک تاکيد کرد: اين موضوع هيچ ارتباطي به چکاوک ندارد و در حال حاضر چهار اتاق پاياپاي هم فعالند که در مورد آن ها اعمال شدند، بنابراين اگر چکاوک هم وجود نداشت اين بخشنامه بانک مرکزي باز هم اجرايي مي شد.
دغدغهاي در مورد کارت خوانهاي سيار وجود ندارد
مدير کل فناوري بانک مرکزي همچنين در مورد گسترش کارتخوانهاي سيار نيز تاکيد کرد: در اين رابطه هيچ دغدغهاي وجود نداشته و از لحاظ امنيتي مشکلي ندارند چرا که ممکن است در مکانهايي امکانات مخابراتي کامل نبوده و محدوديت اينترنتي وجود داشته باشد که در اين شرايط از سرويس هاي سيار استفاده مي شود و از نظر اجرايي مشکلي را ايجاد نخواهد کرد.
حکيمي اشاره اي هم به آخرين وضعيت بررسي کارمزدگيري از صاحبان کارت خوانها داشت و گفت:اين موضوع همچنان در نوبت بررسي شوراي پول واعتبار است و ما جزييات کاملي را به طور محرمانه به اين شورا گزارش کرده ايم اما با توجه به حجم برنامههاي شورا بايد منتظر بمانيم تا نوبت به بررسي موضوع کارتخوانها برسد.
کمتر از يک درصد از تراکنشهاي بانکي ناموفق بود
مدير کل فناوري بانک مرکزي در ادامه به توضيحاتي در مورد وضعيت شبکه پرداخت الکترونيک در روزهاي پاياني سال پرداخت و گفت: تاکنون وضعيت پايدار و مطلوبي داشته ايم به گونه اي که حدود 99.9 درصد تراکنشها در شبکه شتاب و 99.3 درصد در شاپرک موفق بوده بنابراين کمتر از يک درصد تراکنش ناموفق وجود داشته که بيانگر وضعيت مطلوبي است.
حکيمي افزود: در ايام اخير تراکنشهاي روزانه در شتاب بين 53 تا 56 ميليون و در شاپرک بين 58 تا 59 ميليون بوده است.
به گفته وي ، از ابتداي سال تا نيمه اسفند تعداد تراکنش هاي شتاب به 13 ميليارد و در شاپرک به14.5 ميليارد رسيده است.
مدير کل فناوري بانک مرکزي با اشاره به افزايش سطح کيفي خدمات براي عملکرد بانکها در پرداخت الکترونيک گفت:از تير ماه امسال سطح کيفي که بايد بانکها خود را با آن منطبق کنند به97.5 درصد افزايش داده ايم بنابراين اگر عملکرد آن ها از اين مقدار کمتر باشد بايد هزينه آن را بپردازند.
رشد 10 درصدي توليد سکه رايج
به گزارش ايسنا، در بخش ديگري از نشست خبري مقامات بانک مرکزي مجيد صنيعي رييس سازمان توليد اسکناس و مسکوک با بيان اينکه در سال جاري توليدات سکه رايج 10 درصد نسبت به سال گذشته افزايش يافته است گفت: براي امسال نيز توليد سکههاي 100، 200 و 500 توماني ادامه داشت به گونه اي که نسبت به سال قبل از رشد برخوردار بود اين درحالي است که در سال گذشته نسبت به سال 1391، 80 درصد افزايش توليد سکه داشتيم که براي امسال 10 درصد از اين نرخ نيز بيشتر شده است.
وي در رابطه با توليد اسکناس نيز يادآور شد: براي امسال اسکناسهاي 500، 2000، 5000 و 10 هزار توماني توليد شد و حدود 10 تا 15 درصد رشد داشت.
هزينه 88 توماني توليد و 30 توماني امحاي اسکناس
صنيعي اشارهاي هم به متوسط هزينه توليد و امحاي اسکناس داشت و گفت: متوسط هزينه براي توليد هر برگ اسکناس حدود 88 تومان و هزينه امحاي آن نزديک به 30 تومان است که البته امحاي اسکناسها مربوط به اسکناس هاي پنج سال قبل است.
رييس سازمان توليد اسکناس و مسکوک با اشاره به تغيير و تحولاتي که در طرح اسکناس هاي در سال جاري انجام شد يادآور شد: براي امسال طرح اسکناس 2000 توماني تغيير کرد که با توجه به بازنگري که درنوع چاپ آن انجام داديم لزوما طرح آن را تغيير داده و از بادگيرهاي يزد استفاده کرديم.
وي ادامه داد: در ايران چک 50 هزار توماني هم تغيير اساسي داشتيم. سايز و اندازه همچنين طرح رو و پشت آن تغيير کرد.همچنين با افزايشي که در تعداد فيشرهاي آن ايجاد شد زمينه کپي برداري و جعل اين اسکناس کاملا از بين رفت.
صنيعي با اشاره به تغيير طرح اسکناس 5000 هزار توماني که در هفته هاي اخيز نيز رونمايي شد گفت:اين اسکناس احتمالا در بهار سال 1394 منتشر مي شود.
انتهاي پيام/